Programma 2017

Afsluiting Jubileum Jaar 4 november
De Stichting Jumelage De Bilt – Coesfeld sluit de viering van haar 40-jarig jubileum af op 4 november aanstaande. Wij zijn er trots op dat de vriendschap in al die jaren zo hecht en levendig is gebleven. In 2017 hebben we daarvan blijk gegeven met een intensief programma van educatieve en sportieve uitwisselingen op meerdere momenten en in beide gemeenschappen. Bovendien hebben we de bevolking van De Bilt mogen verrassen met een  bijzonder sfeervol waterorgel-concert tijdens de kunstmarkt in het Van Boetzelaerpark op 9 september. Het muzikale spektakel trok ruim achthonderd kijkers, volgens waarnemers van de brandweer. 
De afsluiting op 4 november vindt plaats met een feestelijke bijeenkomst voor gemeente- en stichtingsbestuur, oud-bestuursleden en de vele organisatoren van uitwisselingsactiviteiten uit de beide gemeenten. Dus voor degenen die in de loop der tijd letterlijk de handen uit de mouwen hebben gestoken en veel vrije tijd hebben gestoken in het welslagen van de jumelage. Wij zijn daarvoor te gast bij het Kunstenhuis in Het Lichtruim waar  leerlingen van de theater- en de muziekschool een programma zullen verzorgen afgewisseld met enkele toespraken. Wij zullen dan ook vooruitblikken op de komende jaren. Met nieuwe energie, frisse ideeën en de inzet van al die medeorganisatoren kunnen we de jumelage als vanouds inhoud en vorm blijven geven. 

 

Er worden ieder jaar een aantal vaste activiteiten georganiseerd.

  • Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben iedere twee jaar contact met elkaar, afwisselend in De Bilt en Coesfeld.
  • Fietstochten; in De Bilt en in Coesfeld 
  • Bustochten; in De Bilt en in Coesfeld
  • Kunstuitwisselingen; deelname aan de Biltse Kunstmarkt of Kunst uit eigen provincie. Of een expositie in Coesfeld. 
  • Meerdere scholen gaan ieder jaar bij elkaar op bezoek.
  • Er zijn uitwisselingen tussen voetbalclubs, afwisselend in De Bilt en Coesfeld.
  • Jaarlijks vinden uitwisselingen plaats tussen de meest uiteenlopende verenigingen in beide gemeentes. 

 Aanmelden of meer informatie?

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.