Programma 2019-2020

Een nieuwe koers
Het jumelagecomité De Bilt–Coesfeld werkt aan nieuwe uitgangspunten en prioriteiten voor de uitwisseling tussen de beide gemeenten. Het accent wordt verlegd naar een meer projectmatige en op thema's gerichte samenwerking. Daarbij wordt vooruitgekeken naar het jaar 2020 waarin 75 jaar vrede wordt gevierd en nog eens teruggekeken op de motieven voor het opstarten van de jumelage in de jaren na de tweede wereldoorlog. Kunnen we aan die motieven een nieuwe invulling geven?
Een en ander zal door beide comité's worden uitgewerkt in een nieuwe programmering van activiteiten, waarbij uiteraard ook continuïteit wordt gegeven aan de al vele jaren lopende en succesvolle uitwisselingen tussen scholen en verenigingen op het gebied van sport en cultuur. Een belangrijk en actueel thema is in elk geval het streven van beide gemeenten naar energieneutraliteit waaraan BENG een belangrijke bijdrage zal gaan leveren.

 

Er worden ieder jaar vaste en nieuwe activiteiten georganiseerd.

  • Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hebben iedere twee jaar contact met elkaar, afwisselend in De Bilt en Coesfeld.
  • De beide jumelagecomité's ontmoeten elkaar jaarlijks minimaal een keer.
  • Culturele en sportieve uitwisselingen in diverse vormen
  • Meerdere scholen gaan ieder jaar bij elkaar op bezoek.
  • Jaarlijks vinden uitwisselingen plaats tussen de meest uiteenlopende verenigingen in beide gemeentes. 

 Aanmelden of meer informatie?

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.