Nieuwsbrief

De gemeente De Bilt ging op 23 april 1977 een stedenband aan met de Duitse gemeente Coesfeld (spreek uit ‘Koosfelt’). Daarmee gaf de gemeente De Bilt gehoor aan de wens naar meer dialoog en samenwerking in Europa. De jumelage kan als succesvol worden gezien. Er gaat geen week voorbij of de lokale media melden wel iets over de ene of de andere activiteit. Toch zijn niet alle inwoners op de hoogte van de stedenband. De Jumelagestichting zet verschillende middelen voor communicatie in. 

 

Wanneer men de gemeente binnen rijdt ziet men bijvoorbeeld men bij het plaatsnaambord de wapens van De Bilt en Coesfeld. En op de oprit naar het gemeentehuis komt men een richtingaanwijzer tegen met daarop Coesfeld 156 km. In het gazon voor Jagtlust, staat een rode kastanje, geplant in 1997 vanwege het 25-jarig jubileum van de stedenband.

 

De Stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld heeft een folder over de stedenband ontworpen, af  te halen op het gemeentehuis (folderrek tegenover de receptie).  Sinds 2012 kunt u ook terecht op de website via www.jumelage-debilt-coesfeld.nl. Daar vindt u informatie over het jaarprogramma, nieuws en de achtergronden van deze jumelage. Verder is de Stichting voornemens vaker een nieuwsbrief te mailen naar belangstellenden.