De stad Coesfeld

Coesfeld gemeentehuis en kunstwerk Lambertikirche
Coesfeld gemeentehuis en kunstwerk Lambertikirche

Coesfeld, ook wel de bloemenstad van het Munsterland genoemd, is een levendige gemeente met een gezellig winkelcentrum en een veelheid aan voorzieningen op het gebied van kunst, cultuur en sport. Coesfeld is een industrie- en handelsgemeente met meerdere kernen. Vroeger lag het accent op de lakenweverij en de meubelindustrie. Tegenwoordig staat Coesfeld bekend om haar houtverwerkende bedrijven, machinebouw en biologische producten.

 

Bijzondere bezienswaardigheden in Coesfeld zijn onder meer de Walkenbrückentor (een restant van de vroegere stadswallen), de Lambertikirche en de Jacobikirche, het Glasmuseum en een Speelgoed en Poppenmuseum. Coesfeld heeft een synagoge en een schitterend, modern muziektheater. Het heuvelland rond Coesfeld nodigt uit tot het maken van  (fiets)tochten door heiden en moerassen. In de directe omgeving staan veel waterburchten en kastelen.

 

Wanneer men de gemeente binnen rijdt ziet men bij het plaatsnaambord de wapens van De Bilt en Coesfeld. Op de oprit naar het gemeentehuis De Bilt vindt u een richtingaanwijzer met daarop Coesfeld 156 km. In het gazon voor Jagtlust, staat een rode kastanje, geplant in 1997 vanwege het 25-jarig jubileum van de stedenband.

> bezoek de website van de gemeente Coesfeld