Dag van de Jumelage

 

 

Ruim tweehonderd deelnemers telde de Noordrijnwestfaalse Dag van de Jumelage op 19 januari in Dusseldorf. Een delegatie uit Coesfeld en De Bilt was erbij. Komt er een nieuwe bloeiperiode voor stedenbanden aan?

"Stedenbanden als uitdrukking van civiele kracht en democratie van onderop in Europa." Zo karakteriseerde de Noordrijnwestfaalse minister Liminski voor Bond en Europese Samenwerking op de Dag van de Jumelage de honderden actieve stedenbanden in zijn regio. "Ze vormen broedplaatsen van nieuwe ideeën....dragen bij aan lokale vernieuwing....en zijn daarnaast een betekenisvol ontmoetingsplatform voor scholieren." Liminski ziet sterk positieve ontwikkelingen bij de stedenbanden, steeds vanuit de intentie om bij te dragen aan vrede, overleg en samenwerking vanuit de burgerij. Allemaal redenen waarom gemeenten in stedenbanden ook mogelijkheden zien voor lokale strategieontwikkeling. Optimisme alom, ook over sterk toegenomen stedenbanden met Oekraïnse gemeenten. Voor een samenvattend Duitstalig verslag van de Dag van de Jumelage volg deze Link.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0