Vrijheid en cultuur

 

 

Mooi dat er nieuwe vormen van culturele uitwisseling ontstaan, zoals het Vrijheidsfeest van 2022, waarvan we hopen dat ze beklijven. Allereerst gaat het om verkenning. Wie doet er mee en wat is de zin ervan? Wat volgt is aan de deelnemers zelf.

Een aardig voorbeeld is de gezellige op de Nederlandse keuken gerichte NL-Kochabend die op 2 februari in Coesfeld plaats vond onder leiding van een prominente kok. Alles samen lekker opeten natuurlijk. Zie het aangehechte artikel uit de Allgemeine Zeitung. Daarbij past aandacht voor de culinaire gids Lekker van de Duitse culinaire journaliste Barbara Steinbauer-Grötsch over de regionale keukens in Nederland. Naar verwachting gaat het festijn Gluren bij de Buren op 16 en 17 maart en onze vermaarde Koningsdag op 27 april gasten uit Coesfeld trekken. Een Coesfelds publiek kan op 2 mei gaan luisteren naar een voordracht van de Nederlandse honorair consul Eduar Hüffner (Münster) over de regeringsvorming in Nederland. Natuurlijk zijn Biltenaren daar welkom, zoals ze op 13 september ook welkom zijn bij een concert van de Koninklijke Biltse Harmonie bij een stadsontvangst van vrijwilligers die in het zonnetje worden gezet. Of bij het bilaterale korenoptreden dat later dit jaar wordt voorzien en waarop we graag terugkomen. Maak er een dagje (of meer) uit van.

Reactie schrijven

Commentaren: 0