Feestelijke onthulling "Europa"

 

 

 

Zoals De Bilt beschikt over een “Jumelageplantsoen” bij Jagtlust heeft ook Coesfeld een dergelijke blikvanger. Deze zal dit jaar opgesierd worden met de sculptuur “Europa” van Jits Bakker, aangekocht door de Städtepartnerschaft Coesfeld. De feestelijke onthulling zal plaatsvinden op 12 april 2024. Coesfeld heeft tevens het oog laten vallen op een ander werk van Bakker.

"Stedenbanden als uitdrukking van civiele kracht en democratie van onderop in Europa." Zo karakteriseerde de Noordrijnwestfaalse minister Liminski voor Bond en Europese Samenwerking op de Dag van de Jumelage de honderden actieve stedenbanden in zijn regio. "Ze vormen broedplaatsen van nieuwe ideeën....dragen bij aan lokale vernieuwing....en zijn daarnaast een betekenisvol ontmoetingsplatform voor scholieren." Liminski ziet sterk positieve ontwikkelingen bij de stedenbanden, steeds vanuit de intentie om bij te dragen aan vrede, overleg en samenwerking vanuit de burgerij. Allemaal redenen waarom gemeenten in stedenbanden ook mogelijkheden zien voor lokale strategieontwikkeling. Optimisme alom, ook over sterk toegenomen stedenbanden met Oekraïnse gemeenten. Een samenvattend verslag van de  Dag van de Jumelage zal binnenkort beschikbaar komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0