Vriendschappelijk en toekomstgericht verder

De jumelage van De Bilt met Coesfeld is springlevend! Dat blijkt uit de boeiende reportage die RegioTV De Bilt in juni maakte over de stedenband naar aanleiding van 75 Jaar Vrijheid. "We vieren niet alleen de bevrijding maar ook het feit dat de twee landen, die met elkaar in oorlog waren, nu samen proberen de Europese waarden vast te houden.”  Aldus burgemeester Sjoerd Potters in de reportage die een mooi beeld geeft van de onderlinge betrokkenheid van beide gemeenten en hun inzet voor een toekomstgerichte samenwerking.  Aanleiding voor de reportage was de annulering wegens de corona-pandemie van het geplande Vrijheidsfestival in Coesfeld. Hoe staat het nu met de jumelage? Vroeg RegioTV De Bilt zich af. En die blijkt in volle ontwikkeling. Van vrijwillige brandweer en harmonie tot golfclub en de Patioschool blijkt er animo te zijn voor een onbeperkte verlenging van de stedenband. De jumelage brengt gezelligheid en sportiviteit, kennisuitwisseling en vriendschap, culturele en muzikale impulsen en vooral ook competenties bij leerlingen die aan uitwisselingen deelnemen. Dat lijkt allemaal heel gewoon, maar is het natuurlijk niet, zegt voorzitter Tine Rigter van het jumelagebestuur, wijzend op inspanningen, die nodig zijn om de jumelage levend te houden en om telkens weer met nieuwe initiatieven te komen. Momenteel zijn die gericht op uitwisseling over duurzame ontwikkeling en het aanpakken van de coronacrisis. “Vriendschappelijk en toekomstgericht verder,” is de boodschap. De reportage kan worden bekeken via de website van RegioTV De Bilt: www.regiotvdebilt.nl Of klik HIER.

Reactie schrijven

Commentaren: 0