· 

Kunstenaars ontmoeten kunstenaars

Zaterdag 14 juli bezochten vijf kunstenaars uit De Bilt hun collega’s in Coesfeld. Per fiets werd een mooie route afgelegd langs de Berkel en door de buitenwijken. De kunstenaars Thomas Wüllner en Monika Strauß toonden hun atelier en hun werk in een expositieruimte en vertelden over het ontstaan van hun schilderijen. Ze werken met speksteen zoals ook Renate Lobbe, die recent werk in haar tuin en huis had opgesteld. Koffie en gebak werden geserveerd in het opleidings- en meer-generatiehuis in Coesfeld waar directeur mevrouw Ulrike Wißmann op een bevlogen manier uitlegde wat het familiehuis betekent voor de bevolking en vooral families in Coesfeld. Alle mogelijke lezingen, voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen en hulp aan moeder en kind tot en met sportactiviteiten worden hier aangeboden. De vierde en veelzijdige kunstenares Ursula Borchard, die werd bezocht, gaf een kleine demonstratie over het maken van pasteltekeningen. Tenslotte stond bij de familie Exner de barbecue klaar en kon er heerlijk gegeten en nagepraat worden. Het succes van dit bezoek en nieuwe initiatief van de jumelagebesturen zal te maken hebben met de gedeelde interesses van de deelnemers en uitwisseling van concrete ervaringen en allerlei details over de praktijk, de kosten en locaties van ateliers en wat dies meer zij. Volgend jaar komen kunstbeoefenaars uit Coesfeld naar De Bilt en hopen we hun een boeiend programma te kunnen aanbieden. Inlichtingen: Tine Rigter.

Reactie schrijven

Commentaren: 0